Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca BMW X4 M Competition, care figura în bazele de date ca fiind semnalat furat din Belgia.

 

În data de 12 iulie a.c., în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un bărbat cu cetățenie R. Moldova, în vârstă de 33 de ani, care transporta cu ajutorul unei platforme un autoturism marca BMW X4 M Competition, an de fabricație 2019, înmatriculat în Belgia.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autovehiculului,  poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de către autoritățile belgiene.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că, la rugămintea unei cunoștințe, trebuia să transporte autoturismul și că nu are cunoștință despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu.  

 Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de  furt, iar autoturismul, în valoare de 200.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

 

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentMinistrul Economiei, Claudiu Năsui: „Statul nu creează valoare, sectorul public trebuie să învețe de la cel privat. Statul îți ia jumătate din salariu”
Articolul următorAtenționare de călătorie pentru Spania – Cod roșu de caniculă. Anunțul MAE