Având în vedere că, în ultima perioadă, pe raza municipiului Bârlad s-au constatat mai multe acte de vandalizare a mobilierului urban, și nu numai, Primăria Municipiului Bârlad face apel la populație să dea dovadă de bun simț și civilizație și să păstreze bunurile publice intacte.

Astfel, s-a constatat că, în mai multe zone din municipiu (Parcul Teatrului „V. I. Popa”, Cartier Deal II, intrare Muzeul „Vasile Pârvan”), au fost vandalizate mai multe bănci și rupți mai mulți copaci ornamentali. În consecință, conducerea Primăriei Municipiului Bârlad, prin Poliția Locală, a inițiat demersuri pentru identificarea celor care au distrus bunurile publice menționate, fiind vorba doar de o chestiune de timp până ce vinovații vor suporta consecințele legilor în vigoare. De altfel, trebuie menționat că actele de vandalism s-au produs – în marea lor majoritate – în zone supravegheate video.

„Această atitudine anticivică și deloc civilizată nu face cinste nimănui. Refuz să cred că bârlădenii pot accepta astfel de comportamente. Problema este la unii, care nu au înțeles încă ce înseamnă civilizația și buna creștere. Facem, prin urmare, apel la toți cetățenii orașului să ia atitudine și să ne informeze când mai constată asemenea acte de vandalism. Îi îndemnăm pe toți să păstreze bunurile publice intacte din cel puțin două motive. În primul rând aceste bunuri sunt cumpărate din bani publici și, nu în ultimul rând, toți bârlădenii trebuie să își respecte eticheta de locuitori ai unui oraș cultural de elită, așa cum este considerat municipiul nostru”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Articolul precedentUn bărbat de 43 de ani s-a aruncat în fața trenului
Articolul următorCopiii Vasluiului, invitați să alerge pe Municipal