Până pe 20 septembrie, reprezentanții Instituției Prefectului, Inspectoratului de Poliție al județului Vaslui, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Jandarmi Județean, Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră și ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vaslui și-au propus să le reamintească părinților, dascălilor și copiilor, mai multe măsuri pentru siguranţa în comunitate.

Timp de 10 zile, oamenii legii aduc în atenţia vasluienilor o serie de sfaturi pentru ca elevii, profesorii și părinții, să primească nota 10 la lecţia siguranţei.

Startul va fi dat sâmbătă, 7 septembrie, când reprezentanții instituțiilor implicate în campanie se vor afla în mijlocul participanților la Târgul Meșterilor Populari și ai celor de la Bâlciul Anual din municipiul Vaslui.

Duminică, 8 septembrie, va avea loc o altă activitate, într-un centru comercial din Vaslui, în zona standului de papetărie și rechizite.

În perioada 9 – 20 septembrie, aceste acțiuni de informare și prevenire vor fi concentrate în unitățile de învățământ selecționate, 12 din mediul rural și 23 din mediul urban.

Pe toată perioada derulării campaniei, în librăriile din municipiile și orașele vasluiene vor fi amenajate standuri cu pliante și flyere, care să conțină mesajul campaniei, precum și alte recomandări.

Creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic, respectiv prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar, se numără printre prioritățile structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

În cadrul activităţilor preventive, vor fi transmise o serie de recomandări, printre care și următoarele :

În drumul tău către școală, fii foarte atent la traversarea străzii !

Nu da persoanelor necunoscute, întâlnite pe internet, informații despre tine sau familia ta (nume, adresă, numele școlii, locul de muncă al părinților, numărul de telefon, când ești singur acasă , etc) !

Fii precaut atunci când întâlnești persoane necunoscute, iar când ești în pericol nu ezita să strigi după ajutor sau să apelezi la 112 !

Nu reacționa violent dacă intri într-o dispută cu alt elev, discută cu profesorii sau personalul de pază și solicită ajutorul acestora de fiecare dată când ești amenințat ori șicanat de către colegi !

Drogurile nu se încearcă! Sunt droguri care pot da dependenţă de la prima utilizare şi nu poți şti niciodată care poate fi efectul unei substanţe asupra organismului tău.

Fii tu însuţi un model pentru copilul tău!  Când vine vorba de droguri nici nu se pune problema să spui ,,fă cum zic eu, nu cum fac eu”. Dacă foloseşti droguri, fie ele şi legale, nu te aştepta ca fiul sau fiica ta să ţină cont de sfatul tău. Este important să nu subestimezi influenţa comportamentului tău asupra lor atunci când vine vorba de alcool, tutun, ori de alte substanţe.

Foloseşte internetul cu grijă, nu știi niciodată cine se află cu adevărat de partea cealaltă a ecranului !

Traficul de persoane se poate ascunde în spatele unei feţe prietenoase! Informează-te la 0800 800 678!

Articolul precedentAPELAŢI 112 DACĂ VEDEŢI ACEASTĂ PERSOANĂ !
Articolul următorIncendiu de vegetație la Chițoc