Vot unanim în ședința Consiliului Local de ieri, care a avut loc la Primăria Bârlad, în ceea ce privește soarta câinilor fără stăpân.

Consilierii bârlădeni au aprobat delegarea prin concesiune a serviciului pentru gestionarea patrupedelor din municipiu.

Câștigătorul licitației pe care o va organiza administrația locală și care se va ocupa de strângerea câinilor maidanezi din Bârlad, va avea obligația să captureze minim 100 de patrupede, lunar, de pe străzile din localitate.

Primordial, asociația câștigătoare va trebui să se ocupe de strânsul câinilor din imediata vecinătate a școlilor, grădinițelor și locurilor de joacă pentru copii.

Caietul de sarcini prevede ca operatorul prestator are obligația de a-și deschide punct de lucru în Bârlad în maximul 30 de zile de la semnarea contractului câștigat în urma licitației. De asemenea, contractul mai prevede și organizarea de campanii lunare de sterilizare (minim 150).

Valoarea estimată pe durata unui an de contract este de 480.000 lei, sumă ce include capturarea, transportul, consultul, trierea și adăpostirea a cel puțin 100 de patrupede, lunar.

Caietul de sarcini prevede cheltuieli pentru deparazitarea interna/externa, vaccinarea antirabica si carnetele de sanatate (10 lei/bucata – minimum 140 caini/lunar), microciparea (20 lei/bucata), sterilizarea maidanezilor (100 lei/mascul si 150 lei/femela – minimum 50 caini/lunar), intretinerea si hranirea in adapost a cel putin 100 caini/lunar (5 lei/bucata) si eutanasierea a cel putin 40 de caini/lunar (60 lei/bucata).

Durata contractului este de trei ani.

Articolul precedentCristi Bejan, pompierul de onoare al anului 2018
Articolul următorRețeaua de gaz metan se extinde în cartierul Deal 2