Săptămâna trecută, polițiștii anticorupție din cadrul Serviciului județean Anticorupție Vaslui, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, au pus în executare un număr de 4 mandate de percheziție domiciliară la domiciliul a două persoane, precum și la locațiile folosite de acestea aflate în cadrul unor instituții publice din municipiul Bârlad.

Dosarul penal a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, ca urmare a unei sesizări depuse la Serviciul județean Anticorupție Vaslui.

În urma probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus continuarea urmăririi penale și ulterior punerea în mișcare a acțiunii penale față de 2 inculpați, respectiv un angajat al Spitalului municipal de Urgență pentru comiterea a 3 infracțiuni de trafic de influență și 5 infracțiuni de înșelăciune și un angajat al Serviciului județean de Ambulanță Vaslui pentru comiterea a 4 infracțiuni de trafic de influență și 4 infracțiuni de înșelăciune.

În fapt, persoanele mai sus menționate, în perioada 2019 – 2020, au pretins de la mai multe persoane sume de bani  cuprinse între 1000 și 7000 de euro pentru a le facilita angajarea în cadrul Spitalului municipal de Urgență Bârlad, Serviciul județean de Ambulanță Vaslui sau la unități de învățământ în calitate de cadre medicale.

În cauză, procurorul de caz a dispus reținerea inculpaților pe o perioadă de 24 de ore.

Iar la data de 31 octombrie 2020, Tribunalul Vaslui a dispus cercetarea inculpatului în stare de arest preventiv, pe o perioadă de 30 de zile.

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentSPOVEDANIA lui Rizea este acum și pe Youtube
Articolul următorACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-COV-2, ÎN ZONELE AGLOMERATE DIN JUDEȚUL VASLUI