Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit ascunsă asupra unui cetățean din R. Moldova o carte de identitate falsă care urma să fie folosită în Germania.

În data de 25 februarie a.c., în jurul orei 16.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager     într-un microbuz înmatriculat în Cehia, cetățeanul din R. Moldova Ion R., în vârstă de 41 de ani.

La controlul de frontieră, în momentul solicitării documentelor de identitate colegii noștri au descoperit asupra lui Ion R., ascunsă și nedeclarată, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care era imprimată propria fotografie a acestuia.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză este fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate, în urmă cu șase luni, de la o persoană ale cărei date nu le cunoaște și că urma să folosească documentul pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă în Germania.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Articolul precedentTânără accidentată pe trecerea de pietoni, lângă Spitalul din Bârlad
Articolul următorCopil de 7 ani, rămas blocat în apartament. Pompierii bârlădeni au intervenit pentru deblocarea ușii