Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui tânăr din R. Moldova în portmoneul căruia au descoperit o carte de identitate falsă.

În data de 05 august, în jurul orei 00.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, pasager într-un microbuz care circula pe ruta Germania – R. Moldova, cetățeanul moldovean D.A., în vârstă de 26 de ani.

La controlul de frontieră, în momentul solicitării documentelor de identitate, polițistul a observat, ascunsă în portmoneul lui D.A., o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, având  imprimată fotografia acestuia.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. 

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a procurat cartea de identitate prin intermediul unui concetăţean, contra sumei de 100 de euro, cu scopul de a o folosi pe teritoriul Germaniei, în vederea găsirii unui loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Articolul precedent30 de tineri din județul Vaslui, contacți ai unui caz pozitiv COVID-19, depistați în Costinești. Vezi unde erau cazați
Articolul următorBilanț COVID-19: 1.309 cazuri noi și 41 de decese. VEZI SITUAȚIA PE JUDEȚE