Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au descoperit o carte de identitate falsă asupra unui bărbat cu cetățenie R. Moldova. 
 
În data de 5 februarie a.c., în jurul orei 18.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, pasager într-un microbuz, un cetățean R. Moldova, în vârstă de 32 de ani.
În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului și persoanei, ocazie cu care a fost descoperită ascunsă, în portdocumentul bărbatului, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, având imprimate datele și fotografia proprii. 
Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.  
Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră cu un an în urmă, în timp ce se afla la muncă în Germania, prin intermediul unui concetățean, ale cărui date nu și le amintește, contra sumei de 100 de euro.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  fals material în înscrisuri oficiale. 

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentMai mulți bani de la stat pentru studenți și familii – Majorările pregătite de Guvern prin 2 programe ale Ministerului Familiei
Articolul următorSpovedania lui Rizea, la Realitatea STAR. Dezvăluirile care dinamitează România și Moldova – cine sunt mafioții care ne conduc din umbră – ora 19:00