În această noapte, Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă, o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Docani, comuna Vinderei.

La sosirea echipajelor de intervenție, chiar la intrarea în curte a fost găsită o persoană grav rănită, care prezenta leziuni majore în zona gâtului și a antebrațelor.

Victima, un bărbat în vârstă de 61 ani, a fost preluată de echipajul ambulanței SMURD, a fost stabilizată și transportată la CPU Bârlad.  Pompierii militari au intervenit pentru lichidarea incendiului care se manifesta în locuință și o anexă gospodărească, existând pericolul de propagare la o altă anexă gospodărească.

După aproximativ o oră și jumătate, incendiul a fost lichidat în limitele găsite. Au ars aproximativ 60 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn, patru uși,  cinci ferestre, diverse piese de mobilier, produse textile și documente.

S-au degradat aproximativ 20 metri pătrați acoperiș, 40 metri pătrați planșeu, 60 metri pătrați tencuială, diverse piese de mobilier și produse din material plastic.

Au fost salvate două camere ale casei și o anexă gospodărească. 

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost folosirea intenționată a surselor de aprindere.

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentStrategie în alb și negru – Ediția din 22 mai 2021
Articolul următor307 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2