Un bărbat de 59 de ani din județul Vaslui a fost reținut de polițiști sub acuzația de lipsire de libertate, după ce acesta și-a legat cu un lanț de un copac fiul vitreg în vârstă de 28 de ani. Acesta din urmă suferă de afecțiuni psihice și a fost găsit de către asistenții sociali din localitatea Cozmești, fără haine pe el, legat de un copac din aproierea locuinței de domiciliu. Incidentul s-a petrecut marți, 30 iunie.

Deși în primă fază vina și-a asumat-o chiar mama tânărului, motivând că din cauza afecțiunii psihice de care suferă fiul său a apelat la metoda respectivă, de a-l lega de copac, în urma cercetărilor efectuate de polițiști s-a stabilit că de fapt cel care a recurs la gestul inuman a fost tatăl vitreg. Vecinii spun că tănărul de 28 de ani era legat recvent cu lanțul de copac, pentru că acesta fugea de multe ori de acasă dezbrăcat prin sat.

Descoperirea a fost făcută de asistenții sociali care imediat au sunat la poliție. Tânărul a fost internat încă de ieri la secția Psihiatrie a spitalului Vaslui.

Tatăl vitreg a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.

„Faţă de bărbatul de 59 de ani a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, acesta urmând să fie prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă”, au declarat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui.

(sursa foto/stiriest.ro)

Articolul precedent100% TU DECIZI! Gheorghe Falcă, primăria și scriitura. Contracte pe bandă rulantă către firma soției
Articolul următorMAE, avertisment oficial pentru românii care vor să plece în vacanță în GRECIA!