Părinții unei tinere în vârstă de 15 ani din localitatea vasluiană Ciocani, au sunat miercuri seară la numărul de urgență 112 și au reclamat despre faptul că fiica lor a fost răpită. Imediat polițiștii au intrat în alertă, fata fiind localizată câteva ore mai târziu pe raza comunei Ghidigeni din județul Galați.

Apropiații spun că fata, care era însoțită de surorile mai mici, se plimba prin sat când un autoturism de culoare albă a oprit în dreptul ei și după câteva discuții  s-a urcat și a plecat într-o direcție necunoscută.

Surorile mai mici au mers acasă și au povestit părinților ce s-a întâmplat, aceștia din urmă încercând s-o contacteze de mai multe ori pe telefonul mobil, însă fără succes. După aproximativ 30 de minute de la incident, părinții au sunat la 112 și au anunțat răpirea.

„Miercuri – 2 octombrie, în jurul orei 20:00, polițiștii au fost informați printr-un apel la 112 despre aspectul că doi bărbați necunoscuți care se deplasau cu un autoturism pe raza localității Ciocani, au plecat cu o minoră în vârstă de 15 ani într-o direcție necunoscută. Imediat, o echipă operativă a început cercetarea. S-a stabilit un cerc de suspecți și s-a luat legătura și cu colegii din județele învecinate, Bacău și Galați. Fata de 15 ani a fost identificată pe raza județului Galați, în comuna Ghidigeni și a fost predată în siguranță familiei”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Oamenii legii au deschis un dosar pentru infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal.

Unul dintre tinerii cu care fata se afla în autoturism în momentul în care au fost identificați de polițiști, este iubitul acesteia și susține că nu a răpit-o, ci doar a vrut să o scoată la o plimbare cu ocazia zilei de naștere pe care acesta și-o serba în ziua respectivă.

Rudele familiei fetei spun că de fapt minora în vârstă de 15 ani era certată cu părinții săi din cauză că nu au lasat-o la ziua iubitului și că și-ar fi înscenat sigură răpirea, punându-le pe cele două surori mai mici să mintă cu privire la modul cum s-au desfășurat faptele.

DGASPC Vaslui va efectua o anchetă socială în acest caz, având în vedere că este vorba despre implicarea unui minor.

Articolul precedentHușana Huși-FC 2 Botoșani, sâmbătă, ora 15
Articolul următorLotul „Urmărire în trafic la Bârlad” rămâne cu arest preventiv și control judiciar