Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a lansat, proiectul ”Servicii sociale destinate persoanelor adulte cu dizabiltăţi”.

Grație acestuia, instituția va amenaja un centru de zi şi vor fi construite trei locuinţe sociale pentru persoanele cu handicap, în comuna Găgeşti.

În cele trei căsuţe protejate vor fi mutate 24 de persoane instituţionalizate în prezent în Centrul de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Huşi, în care sunt peste 190 de persoane.

Proiectul are ca scop dezvoltarea serviciilor alternative de sprijin pentru viaţa independentă şi integrarea în cadrul comunităţii a beneficiarilor, în vederea creşterii gradului de acoperire cu servicii sociale la nivelul judeţului Vaslui.

”Ne-am propus un program de restructurare, ca să închidem centrul de la Huşi şi să transferăm aproape toţi beneficiarii pe spaţii mult mai mici, în care să le putem acorda îngrijirea de care au nevoie. Vor fi trei căsuţe protejate, în care vor fi cazaţi beneficiari de la Huşi, şi un centru de zi în care vor avea parte de îngrijire şi persoanele din căsuţe, dar şi persoane cu dizabilităţi din comunitate. Comuna Găgeşti este una cu număr mare de persoane cu dizabilităţi”, a declarat directorul general al DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu Ştefănică.
El a precizat că astfel de proiecte vor fi demarate şi în alte zone din judeţul Vaslui, dorindu-se astfel o echilibrare din punct de vedere geografic a distribuţiei persoanelor cu dizabilităţi care, în prezent, beneficiază de servicii sociale în centrul de la Huşi, care este mereu supraaglomerat.

Proiectul privind amenajarea centrului de zi într-o clădire pusă la dispoziţie de administraţia locală şi construcţia celor trei locuinţe protejate pe un teren oferit, de asemenea, de Primăria Găgeşti, are o valoare de aproximativ 3,5 milioane de lei, din care aproximativ 64.000 de lei contribuţia proprie a DGASPC, şi este derulat în Cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Articolul precedentUn vasluian a ajuns în comă la spital, după ce a fost agresat de fratele său
Articolul următorREPORTAJ FOTO: Vasluieni la Fabricat în Moldova