Centrul Județean de Excelență (CJE) Vaslui și-a început activitatea cu 45 de grupe de elevi. Aceștia vor beneficia de un program intensiv de pregătire la disciplinele matematică, informatică, fizică, chimie, geografie, biologie şi limbi moderne.

Cursurile vor fi susţinute de 75 de profesori cu rezultate deosebite la olimpiadele şi concursurile şcolare. Dascălii vor fi remuneraţi în regim plata cu ora, resursele fiind deja alocate de la bugetul local.

Pentru primul an, conducerea CJE Vaslui mizează pe obținerea unor performanțe la olimpiadele naționale și internaționale mai mari cu 10 procente față de anul școlar trecut.

”Felicit toţi elevii şi profesorii îndrumători pentru faptul că au fost aleşi pentru asemenea activitate deosebită dedicată obiectivului suprem: creşterea şi afirmarea performanţei în învăţământul vasluian”, a precizat Nuşa Dumitriu Lupan, directorul Centrului Judeţean de Excelenţă Vaslui.

Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui găzduiește centrul zonal de la Vaslui, cu 20 de grupe. La Bârlad, centrul va funcționa la Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu”, cu 15 grupe, iar la Colegiul Național ”Cuza Vodă” Huși se află cel de-al treilea centru, cu 10 grupe de elevi.

Articolul precedentMonumentul Eroilor de la Laza, reabilitat de autorități
Articolul următorCalificate la finala ONSS la cros