Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privinţa a doi tineri cu cetăţenie R. Moldova care au prezentat la controlul de frontieră câte un certificat privind testarea prin metoda Real-Time PCR pentru depistarea SARS-CoV-2 false.

În data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 21.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița – I.T.P.F. Iaşi, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară,  pasageri într-un autoturism marca Skoda Fabia, doi cetăţeni din R. Moldova, bărbat şi femeie, în vârstă de 24, respectiv 21 de ani.

La controlul de frontieră, cei doi tineri au prezentat, alături de documentele personale de identitate și câte un certificat privind testarea prin metoda Real-Time PCR pentru depistarea SARS-CoV-2, ambele  emise în R. Moldova. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au stabilit că acestea sunt false.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentAnaliză a tacticilor de răspândire a troienilor bancari prin Google Play
Articolul următorBilanț coronavirus 3 decembrie: 1.673 cazuri noi și 206 decese dintre care 23  anterioare