Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa a doi bărbați cu cetățenie turcă care au prezentat la controlul de frontieră documente false pentru a putea ajunge în Spaţiul Schengen.

În data de 20 octombrie a.c., în jurul orei 22.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru a intra în ţară, ca pasageri    într-un autocar, cursă regulată pe ruta Chișinău-Cluj, cetățenii turci  A.F. și O.A., în vârstă de 24, respectiv 35 de ani.

La controlul de frontieră, A.F. a prezentat o carte de identitate cu însemnele autorităţilor germane, pe aceasta fiind  imprimată propria fotografie, iar O.A., un permis de ședere temporară, sub formă de autocolant tip viză, eliberat pe numele lui de autoritățile germane.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control, au fost efectuate verificări specifice, în urma cărora polițiștii de frontieră au stabilit că nici cartea de identitate germană, nici permisul de ședere temporară nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unor documente autentice, fiind false.  

Cu privire la cele constatate, bărbații au declarat că au procurat documentele descoperite la controlul de frontieră în Turcia, prin intermediul unor conaționali, achitând diferite sume de bani și că urmau să le folosească în Germania.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, în ambele cazuri, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. 

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentAmenzi uriașe date de Inspecția Muncii într-o săptămână
Articolul următorCristian Rizea rupe tăcerea: cum au fost protejați anumiți afaceriști străini de statul paralel