Consiliul Județean (CJ) Vaslui are depuse spre evaluare mai multe proiecte de cooperare transfrontalieră cu finanțare nerambursabilă din fonduri europene, cu o valoare totală de 52,9 milioane de lei, din care 45 de milioane de lei, fonduri nerambursabile.

Proiectul “Pe urmele lui Ștefan cel Mare” urmărește deschiderea unui circuit turistic la toate obiectivele care au legătură cu domnitorul.

În domeniul sănătății sunt 4 proiecte, având ca partener Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui. Este vorba despre “Sănătate pentru toți”, împreună cu Consiliul raional Hîncești, “Îngrijiți cu atenție: spitale prietenoase pentru pacienții din zona transfrontalieră România – Republica Moldova”, aplicant Consiliul Raional Anenii Noi, “Cea mai bună șansa la viață pentru nou-născuți – îmbunătățirea situației nou-născuților în zona transfrontalieră România – Republica Moldova”, aplicant Institutul Mama și Copilul din Chișinău, și “Patogeni fără granițe: îmbunătățirea prevenției, controlului și supravegherii infecțiilor nosocomiale pe ambele maluri ale Prutului”, având ca partener Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneag`” din Chișinău.

Tot în acest an, CJ Vaslui va aloca suma de 100.000 de euro raionului Anenii Noi, cu care Vasluiul s-a înfrățit la începutul anului, în vederea realizării reparației capitale a Secției de maternitate a Spitalului raional.

Secția este deservită de 3 medici permanenti, 4 de urgențe și 7 asistente medicale, însă, din cauza condițiilor nefavorabile, acolo au venit pe lume doar 320 de nou-născuți, din totalul de 788 de copii născuți anul trecut în raion.

Banii vor fi acordați în mai multe tranșe, pe baza rapoartelor de justificare a cheltuielilor aferente proiectului, până cel târziu la sfârșitul anului viitor.

 

Articolul precedentShow incendiar, de Ziua Tineretului!
Articolul următorVasluian, reținut pentru proxenetism