Consiliul Județean Vaslui este interesată de preluarea clădirii fostului spital din Negrești. Conducerea instituției vrea să reamenajeze o parte din construcție, pentru a fi transformată în cămin de bătrâni.

Aici ar fi aduși 50 de persoane în vârstă de la căminul de la Huși, care nu mai corespunde normelor actuale.

”Ne-am decis să facem la Negrești, într-o parte din patrimoniu, un cămin pentru bătrâni. Să reabilităm spațiile, să cazăm acolo 50 de persoane. Este mai ușor să preluăm imobile din patrimoniu, să le reabilităm și să le dăm în administrare DGASPC Vaslui, pentru a le folosi conform legii. Orașul Negrești nu este obligat să ni-l dea, dar vor avea și ei avantaje. Peste 20 de oameni vor lucra acolo, se vor plăti impozite la bugetul local, este mai bine decât nimic. În acest sens, am făcut o cerere Primăriei Negrești și vom vedea ce răspuns primim”, a spus președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.

În prezent, la căminul de bătrâni din municipiul Huși sunt cazate 100 de persoane. Jumătate dintre acestea ar urma să fie preluate de noul centru care va fi amenajat în fostul Spital Orășenesc de la Negrești, iar celelalte 50 de persoane în vârstă într-o secție a Spitalului din Huși, care va fi reabilitată.

“În ultimul timp, avem foarte multe solicitări să intre bătrâni în sistem. Noi rezolvăm zilnic astfel de cereri. În prezent, pe lista de așteptare avem peste 20 de persoane vârstnice. Când vom duce oamenii în noile locații din Spitalul Negrești și cel din Huși vor fi condiții bune de cazare”, a spus Ionel Armeanu Ștefănică, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Vaslui.
Tot în clădirile fostului spital din Negrești se intenționează ca să fie organizată o secție de paleație, pentru persoanele aflate în faza terminală de boală. La acest proiect va participa Primăria Negrești, CJ Vaslui și Episcopia Hușilor.

Articolul precedentBârlădean găsit mort în casă. Omul nu mai fusese văzut de vecini de câteva zile
Articolul următorȘedință de bilanț la IPJ Vaslui