15 județe, dar și Capitala se află sub avertizarea meteorologilor de vreme rea.

Până pe 11 martie, ora 10:00, se așteaptă precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare, intensificări ale vântului.

Aria precipitațiilor moderate cantitativ va cuprinde treptat Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Banatului și zona Carpaților Meridionali și de Curbură. Vor predomina ninsorile, iar în extremitatea de sud și în sud-est, în prima parte a zilei de miercuri (10 martie), precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ploaie. Izolat se va forma polei sau ghețuș.

Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local și în Transilvania, Moldova și în restul zonei montane.

Vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, cu viteze în general de 45…55 km/h, temporar viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig.

Vremea va fi deosebit de rece pe parcursul zilelor de miercuri şi joi, cu precădere în regiunile sudice, unde valorile termice vor fi cu 8…10 grade mai scăzute decât mediile multianuale, iar în nopțile de miercuri spre joi (10/11 martie) și joi spre vineri (11/12 martie) în majoritatea regiunilor.

Anunțul meteorologilor – Ce se întâmplă cu temperaturile, de mâine dimineață

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN 

Până pe 11 martie, ora 06:00, se vor produce ninsori însemnate cantitativ, iar stratul de zăpadă local va fi consistent.

În Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, până în dimineața zilei de joi (11 martie), temporar vor fi mai ales ninsori însemnate cantitativ (20…30 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Imagine

Articolul precedentEXCLUSIV LEGILE PUTERII Edilul din Bolboși: „I-am avertizat verbal pe chiulangii din primărie, iar a doua zi și-au băgat concediu medical sau de odihnă”
Articolul următorTop 5 nereguli constatate de ANFP în cadrul activităţilor de control