În această dimineață a fost emis cod portocaliu pentru fenomene meteo periculoase ce vizează județul Vaslui și care anunță intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice și ploi în averse, unde pe alocuri pot depăși 35 litri/mp.

Un bărbat din localitatea Popeni a decedat după ce a fost lovit de un fulger și un altul a fost transportat la spital cu arsuri grave.

Un Echipaj de Prim Ajutor de la ISU Vaslui și o ambulanță tip C (cu medic) au intervenit în localitatea Popeni, comuna Zorleni – din județul Vaslui, unde doi bărbați care lucrau pe un acoperiș au fost loviți de fulger.

„La sosirea echipajelor la fața locului una dintre victime era decedată, cealaltă prezenta arsuri pe suprafața corpului. Aceasta persoană a fost preluată de ambulanța tip C aparținând SAJ Vaslui substația Bârlad și transportată la Centrul de Primiri Urgențe a Spitalului municipal Bârlad. ”, a precizat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Proprietarul casei, în vârstă de 43 de ani, a decedat pe loc, având răni provocate de fulger în zona capului. Celălalt bărbat era conștient dar cu arsuri provocate de descărcarea electrică.

„Bărbatul transportat la spital are de 40 de ani și a  fost diagnosticat de medici cu traumatism cranio-cerebral și de coloana cervicală, având arsuri secundare loviturii de trăsnet aparent pe 15% din suprafața corporală (torace, abdomen și coapse bilateral). Momentan este conștient, cooperant și stabil hemodinamic. El va fi supus pentru evaluare la Computerul Tomograf”, a declarat dr. Angelica Gramaticu, purtător de cuvânt al Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman”.


În municipiul Bârlad, un autoturism a fost blocat de ape într-o zonă inundată. Se intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru degajarea autoturismului și evacuarea celor trei persoane.

Mesajul Ro-Alert a venit cu 30 de minute întârziere pentru locuitorii din Bârlad, după ce în anumite zone din oraș a plouat cu grindină și s-au semnalat descărcări electrice.

Articolul precedentUn bărbat din Bârlad a murit înțepat de albine
Articolul următorFoști fotbaliști din Liga 1 participă la Cupa ”Ștefan cel Mare”