Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, o avertizare Cod Portocaliu și galben instabilitate atmosferică accentuată.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 04 iulie, ora 12:00 – 05 iulie, ora 04:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată

Local în Moldova, Transilvania, Maramureș și la munte, precum și în nordul și nord-estul Muntenieivor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului (rafale de 70…90 km/h), vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 04 iulie, ora 10:00 – 05 iulie, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții;

În intervalul menționat, în nordul și centrul teritoriului, precum și în zonele de deal și de munte, iar local și în regiunile estice și sudice, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…60 l/mp.

Imagine

 

Articolul precedentAngajatorii pot beneficia de subvenție pentru încadrarea persoanelor cu dizabilități în cuantum de 2.250 lei /lună pentru o perioada de 12 luni
Articolul următorUnde vă intră telefonul singur în roaming. Lista cu localitățile, actualizată de ANCOM