Școala vasluiană se află din nou în centrul atenției opiniei naționale. Trei unități de învățământ din județ sunt în TOP 15 la Competiţia Naţională pentru obţinerea Certificatului „Şcoala Europeană”, ediţia 2019.

Însă, două dintre ele se află pe podium. Colegiul Economic ”Anghel Rugină” Vaslui este cea mai tare ”Școală Europeană” din țară, ocupând primul loc, cu 196 de puncte, iar Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui ocupă locul 3, cu 187 de puncte.

Colegiul Agricol ”Dimitrie Cantemir” Huși se află pe locul 12, cu 173 de puncte.

Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui a obținut acest titlu pentru a șasea oară consecutiv, participând cu succes încă de la prima ediție, în 2004.

Colegiul Economic ”Anghel Rugină” Vaslui este la al patrulea certificat, iar Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” Huși se află la prima participare și primul titlu de „Școală Europeană”.

”Certificarea școlilor cu titlul „Școală Europeană” le conferă acestora recunoștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale, iar eforturile pe care le fac pentru menținerea titlului obținut, determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi și noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătățire a managementului școlar, la creşterea calităţii educaţiei și la dezvoltarea unei culturi organizaționale solide”, a declarat Gabriela Plăcintă, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui.

Articolul precedentMoaştele Sfântului Mare Mucenic Pantelimon au ajuns la Vaslui
Articolul următorSoleștiul organizează o nouă Tabără de Creație