Polițiștii vasluieni au acționat pentru protejarea drepturilor şi intereselor comerciale ale cetăţenilor prin verificarea legalităţii activităţilor comerciale desfăşurate cu produse specifice sărbătorilor de iarnă.

În ziua de 27 decembrie a.c., 21 de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Vaslui au desfășurat, pe raza municipiului Vaslui, o nouă acțiune de verificare a activităţii agenţilor economici şi persoanelor fizice, în legătură cu modul de respectare a prevederilor legale privind comercializarea produselor alimentare, a celor specifice sărbătorilor de iarnă, pentru protejarea populaţiei împotriva unor practici ilicite.

Au fost verificați peste 36 de agenți economici și au fost legitimate peste 40 de persoane. Pentru 27 de persoane care au săvârşit fapte de natură contravenţională au fost luate măsuri de sancţionare, 23 dintre sancțiuni fiind aplicate pentru încălcări ale Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite. Valoarea sancțiunilor aplicate este de 37.500 de lei.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri (produse agro-alimentare, țigarete și articole de îmbrăcăminte) în valoare de 3.173 de lei.

Activitățile desfășurate de polițiștii vasluieni vor continua și în perioada următoare, în vederea menținerii unui climat de legalitate în activitatea economică și a protejării consumatorului.

Articolul precedentHoț cu stil… prins într-un salon de înfrumusețare din Bârlad
Articolul următorTânăr din Vaslui, prins la furat într-o benzinărie