În zilele de 6 și 7 iunie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție JudețeanVaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice  – au executat o acțiune pe raza județului Vaslui, privind prevenirea și combaterea ilegalităților ce se comit în domeniul producției, introducerii în țară, transportului, depozitării, distribuției și comercializării produselor din tutun.

În cadrul  acțiunii, polițiștii au efectuat controale la 75 de agenți economici, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 50 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 110.000 lei.

Amenzi în valoare de 59.500 lei au fost aplicate pentru încălcări ale prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și amenzi în valoare de 50.500 lei au fost aplicate pentru la abateri prevăzute şi sancţionate de OUG 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Mai mult, a fost confiscați peste 3.500 lei, dar și bunuri (țigarete fără timbru de acciză, furaje, legume, produse destinate curățeniei, produse alimentare și de panificație), în valoare totală de peste 2.500 lei, comercializate fără documente legale de proveniență.

Totodată polițiștii au constatat și 3 infracțiuni, una prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, una de contrabandă prevăzută de art. 270 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României și una de înșelăciune, prevăzută de art. 244 din Codul Penal.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscală.

Articolul precedentDeclarații de urgență la Palatul Cotroceni! Președintele Klaus Iohannis anunță dacă se impun noi măsuri RESTRICTIVE
Articolul următorAgent din Murgeni, destituit din poliție