A doua ediție a concursului de creație literară „Sesiunea juniorilor – Vasile Pârvan” va avea loc sâmbătă, 26 octombrie, ora 10:00, la sediul Muzeului din Bârlad. Proză și poezie, sunt cele două secțiuni care vor cuprinde 55 de lucrări.

Au fost înscrise 55 de lucrări, din care 32 la secțiunea de POEZIE și 23 la secțiunea de PROZĂ. Participanții selectați provin de la mai multe instituții de învățământ din oraș: Școala Gimnazială „Iorgu Radu”, Școala Gimnazială „Vasile Pârvan”, Școala Gimnazială „Ep. Iacov Antonovici”, Școala Gimnazială „George Tutoveanu”, Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu”, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” și Colegiul Național „Gh. Roșca Codreanu”, din Bârlad. Aceștia își vor prezenta atât creațiile literare în proză, care au respectat tematica „Povești fermecate din patria cuvintelor”, cât și pe cele în versuri,care au fost inspirate din: viața de zi cu zi, familie, prietenie, natură sau școală.

Adresată tuturor elevilor care doresc să-și pună în valoare potențialul creativ, Sesiunea juniorilorreprezintă o ocazie deosebită de familiarizare a elevilor cu activitatea de elaborare și expunere a unei lucrări literare într-un cadru extrașcolar și este exercițiu util de dezvoltare aabilităților de comunicare în fața publicului.Mai mult decât atât, concursul urmărește promovarea elevilor talentaţi și nu în ultimul rândremunerarea acestora cu premii și diplome.

Vor fi acordate câte trei premii pentru fiecare secțiune, lucrările fiind evaluate după criteriile stabilite de comisia de jurați din care fac parte: dr. Mircea Mamalaucă și Valentina Fornea de la Muzeul „Vasile Pârvan”, Cristina Vizitiu și Mihaela Andreea Hanganu de la Biblioteca Municipală „Stroe Belloescu” și Teodora Spânu de la Teatrul „Victor Ion Popa” din Bârlad.

De asemenea, prin această manifestare aducem în conștiința tinerilor bârlădeni, în semn omagial, cu mândrie și cinste,imaginea marelui istoric, filosof, cărturar, profesor universitar, membru al Academiei Române, om politic, cel care a fost un adevărat savant al arheologiei românești – Vasile Pârvan.

Articolul precedentPreotul din Laza, în sprijinul unui tânăr rămas pe drumuri, după ce casa i-a luat foc
Articolul următorSâmbătă va fi inaugurat la Bârlad primul parc de „street workout”