Concursul din data de 16 ianuarie pentru ocuparea postului de inspector-șef din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui, s-ar putea numi doar o simulare pentru cei patru candidați înscriși în cursă, după ce doi dintre ei au ales să nu se prezinte, iar cei doi intrați în sală au „defilat” la sfârșitul zilei cu note de 2 și 4 (n.r. – 2,22 și 4,50). Evaluarea probei de concurs s-a făcut cu note de la 1 la 10, iar nota minimă de promovare a fost 7.

Concursurile organizate pentru funcțiile de conducere din instituțiile publice au ajuns să reprezinte secret de serviciu bine păzit. Ba mai mult, oficialii invocă faptul că datele ar face parte din categoria informațiilor cu caracter personal deși societatea civilă are tot dreptul să afle cine aspiră la șefia instituțiilor, unde salariile sunt plătite din bani publici. Astfel că, presa și publicul larg, pot doar „admira” candidații sub forma unor coduri formate din cifre, de cele mai multe ori trecute pe coloane, în tabele.

Imagine

Conform surselor din interior, cei care au acces spre șefia IPJ Vaslui și au depus dosarele pentru a se prezenta la concursul din luna ianuarie sunt: cms.-șef Gigel Ghenghea, cms.-șef Mihai Mironescu, cms.-șef Gabriel Nechita și Dumitru Tăbăcaru.

Astăzi însă (n.r. – 16 ianuarie), în sala de concurs nu au intrat decât doi dintre ei. Actualul inspector-șef desemnat în fruntea IPJ, a ales să nu se prezinte, invocând motive personale. Aceleași motive personale l-a ținut departe de sala de concurs și pe cms-șef Gigel Ghenghea.

Candidați slab pregătiți pentru funcții de conducere și concurs cu „dedicație”. Interlopii, „acuzați” de unii polițiști că influențează anchete sau se pun la adăpost prin cumetrii cu oamenii legii.

În interiorul IPJ sunt multe speculații lansate în urma rezultatelor afișate cu note de 2 și 4. Unii polițiști susțin că, de fapt, cei doi candidați prezenți au fost probabil „picați” pentru că unul dintre cei doi „neprezentați” era de fapt personajul cheie și „favoritul” susținut politic și de anumite structuri cu influență. La nivelul multor inspectorate din țară se vorbește despre această practică, de a „plasa” în funcțiile de inspector-șef favoriții partidelor politice sau, în anumite cazuri, ai serviciilor de informații. Desigur, niciodată nu s-a putut dovedi, concret, aceste speculații.

Rămâne de văzut reacția capilor din Ministerul de Interne, care deocamdată nu au o soluție viabilă pentru a restabili ordinea în IPJ Vaslui, care, cel puțin în acest moment, este împărțit în mai multe tabere, iar „trupele de gherilă” ale polițiștilor bârlădeni încearcă să pună acapareze funcțiile de rang înalt, pentru a-și consolida supremația. Se vorbește tot mai mult despre relațiile interlopilor cu polițiștii, aceștia înrudindu-se între ei tocmai pentru a-și proteja afacerile și sfera de influență.

Ca fapt divers, unul dintre cei patru candidați înscriși în cursa pentru cârma Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui a fost implicat (n.r.- în anul 2006) într-un scandal mediatic, în urma unui dosar penal al unui cunoscut om de afaceri din Bârlad acuzat de corupere de minori, în care o adolescentă în vârstă de 17 ani îl acuza pe lucrătorul de poliție că a întreținut cu ea, la acea vreme, relații sexuale.

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentRealitatea STAR s-a lansat. „Deșteptarea de seară”, cu Laurențiu Botin, de la ora 21! De luni până joi
Articolul următorPentru ce va sta 5 ani la închisoare, un bărbat din Vaslui