Conferința cu tema ”Unirea Basarabiei cu România” a fost organizată de Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui și s-a desfășurat în Sala „Arta” a instituției noastre.

Activitatea a debutat cu prezentarea de carte: Visarion Puiu, Glas în Pustie (ediția a II-a, ediție îngrijită și cuvânt înainte de Pr. dr. Forin Țuscanu), Editura Cetatea Doamnei, Piatra Neamț, 2019, prezentarea fiind realizată de Pr. dr. Forin Țuscanu.

Au urmat prezentarea comunicărilor pe această temă care au fost extrem de interesante și de captivante pentru public: Pr. dr. Florin Țuscanu, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, Visarion Puiu – Episcop al Hotinului (1923 – 1935); Dr. Liviu Țăranu, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, Membri de frunte ai Sfatului Țării de la Chișinău în documentele Securității; Dr. Constantin Corneanu, Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989, Unirea Basarabiei cu România (27 martie 1918). Lecțiile trecutului și geopolitica prezentului.
Activitatea a fost realizată ca un omagiu pentru toți cei care și-au sacrificat viața în vederea realizării acestui mare ideal de unire a Basarabiei cu Țara Mamă.

Articolul precedentTransurb a pierdut procesul cu o pasageră rănită în timpul unei călătorii
Articolul următorMăsuri în siguranță alimentară pentru sărbătorile pascale