Contribuția la pilonul 2 de pensii va crește de la începutul anului viitor, a anunțat ministrul de Finanțe. Totodată, Marcel Boloș a scris pe Facebook că speculațiile despre o posibilă amânare a majorării contribuției la pilonul privat de pensii fac doar rău României. 

Ministrul care gestionează banii țării sustine că problema bugetară cauzată de slaba colectare a veniturilor nu se va face prin luarea banilor de pensii. 

Boloș mai spune că viitoarele măsuri fiscale vor fi trecute în documentația care va însoți bugetul pentru anul viitor.

Ministrul Finanțelor va anunța în exclusivitate la Realitatea PLUS, de la ora 13.00, cum vor fi împărțiți banii românilor. Marcel Boloș va intra în direct de la masa unde se decide împărțirea banilor pentru anul viitor. 

„Nu vom amâna creşterea contribuției la Pilonul II de pensii. Am vrut să abordez direct o chestiune importantă pentru a pune capăt oricăror speculații și pentru a oferi claritate în legătură cu deciziile ce se iau la nivel de Guvern. Toate aceste speculații și zvonuri nu ne aduc niciun beneficiu.

Problema sustenabilității deficitului rămâne deschisă și implică identificarea unor soluții care să fie cuprinse în strategia fiscal-bugetară. Tocmai de aceea, echipa MF analizează cu atenție diferitele opțiuni care sunt prezentate la nivelul coaliției de guvernare și calculează impactul pe care îl pot genera. Deciziile adoptate vor fi prezentate de coaliție.
Ce pot să vă asigur este că orice act normativ care va avea semnătura instituției noastre va respecta trasparent toate etapele de elaborare, avizare și aprobare”, este mesajul ministrului Boloș.
Articolul precedentOrașul în care vei lua amendă de circulație daca depășești limita maximă de…30 de kilometri pe oră!
Articolul următorÎn plin sezon al virozelor, a scăzut numărul infecțiilor respiratorii