În perioada 17 – 23 iulie 2020, sub coordonarea de specialitate a Direcției de Ordine Publică din I.G.P.R., polițiștii au acționat la nivel național pentru protejarea fondului forestier, prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul silvic.

725 de controale au desfășurat polițiștii pentru verificarea provenienței, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, precum și pentru verificarea legalității transportului materialului lemnos.  

Au fost verificate 224 de obiective cum sunt exploatări forestiere, instalații de debitat, depozite, târguri, piețe, oboare și ocoale silvice.

Pentru neregulile constatate în domeniul silvic, au fost înregistrate 74 de dosare penale, în care sunt cercetate 85 de persoane și au fost aplicate 179 de sancțiuni contravenționale la Legea 171/2010 – Legea contravențiilor silvice, în valoare de 310.000 de lei.  

Ca măsuri complementare, au fost confiscați 1.550 de metri cubi de lemn fără documente legale, în valoare de 344.214 lei.

Au fost înregistrate 11 apeluri care semnalau posibile transporturi ilegale de material lemnos, 9 dintre acestea confirmându-se în urma verificărilor.

Articolul precedentPeste 500 de tone de deșeuri periculoase, descoperite de polițiști în primele șase lui ale anului
Articolul următorDupă mai bine de 46 de ani, pistoalele Carpați vor fi înlocuite cu BERETTA. Primele 5.000 vor ajunge, la polițiști, săptămâna viitoare