Centrul Școlar pentru Educație Inclusivă (CSEI) ”Elisabeta Polihroniade” Vaslui este implicat într-un proiect regional, intitulat ”Integrare prin cântec și culoare”.

Grație acestui proiect, copiii cu cerințe educaționale speciale (CES) sunt implicați în diferite ateliere ale Emoțiilor Colorate, astfel profesorii pun în practică Art terapia, ca formă de educație.

”Scopul proiectului nostru este ca prin intermediul artei să obținem relaxarea, revalorizarea, stimularea creativității și atenției copiilor cu dizabilități. Astfel, cadrele didactice implicate au avut parte de un schimb de experiență profesională, existând deja o mai bună colaborare între cadrele didactice din învățământul special și cel public”, a spus Cătălina-Elena Amarandei, directorul CSEI ”Elisabeta Polihroniade” Vaslui.

Astăzi a fost vernisată o expoziție cu lucrările copiilor, participante la concursul regional ”Armonii de primăvară”.

”Prin această expoziţie, copiii cu CES îşi demonstrează energia şi calitatea. În expoziţie descoperim lucrări minuţios elaborate, realizate cu sensibilitate şi uneori punctuate cromatic cu o culoare delicată, cea a bucuriei și a primăverii”, a precizat prof.Florina Pricope, coordonatorul proiectului.

De altfel, concursul s-a bucurat de o largă participare, determinând-o pe Daniela Laic, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) și coordonatorul juriului, să ceară organizatorilor ca proiectul să fie cuprins în calendarul activităților cu caracter național.

”Aveți ocazia să vă delectați cu lucrări specifice sărbătorilor de primăvară, realizate de copiii cu CES, dar și de copiii din școlile de masă, din 25 de județe ale țării. Este o participare peste așteptări și ar trebui ca de anul viitor acest concurs să aibă caracter național. E o dovadă că la CSEI ”Elisabeta Polihroniade” se întâmplă lucruri frumoase, fiind un model de bună practică pentru ale unități școlare”, a declarat Daniela Laic.

Proiectul mai cuprinde activitățile ”Cântec și culoare din Lumina Învierii” (aprilie), Work-shop-ul ”Atelierele emoțiilor colorate” (mai) și Carnavalul Emoțiilor colorate (iunie).

CSEI ”Elisabeta Polihronia” Vaslui a fost sprijinită de Universitatea București-Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, CJRAE Vaslui, Inspectoratul Școlar Județean și Parohia ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Vaslui.

GALERIE FOTO

Articolul precedentCea mai mare medie de la concursul TERRA provine de la Școala ”Mihail Sadoveanu” Vaslui
Articolul următorLiga de Est Vaslui, senioara taekwon-do-ului românesc!