Un bătrân în vârstă de 85 de ani, din localitatea Barboși, comuna Hoceni, și-a găsit sfârșitul după ce a fost lovit cu un topor chiar de către viitorul ginere. Agresorul, a lovit-o și pe logodnica sa, lăsându-i pe amândoi într-o baltă de sânge.

Incident extrem de sângeros în localitatea Barboși, marți – 11 iunie a.c., după ce un apel la numărul unic de urgență 112 semnala despre faptul că două persoane, tată și fiică, zac într-o baltă de sânge. Deplasați la fața locului, oamenii legii au găsit un bărbat, decedat, în vârstă de 85 de ani – Dumitru Horciu și pe fiica acestuia Cătălina Horciu (40 de ani), în stare foarte gravă, pe care medicii de pe ambulanță au transportat-o de urgență la spital.

Oamenii din sat povestesc că de ceva timp, fiica bătrânului se întorsese din străinătate și fiind după un divorț, voia să-și refacă viața alături de un bărbat din Piatra Neamț.

Cei doi conveniseră cu bătrânul de 85 de ani să locuiască alături de el, în acest fel să-l ajute și la treburile gospodărești. Vecinii spun că în ultimul timp, în casa bătrânului se auzeau mai mereu certuri, iscate de bărbatul venit din Piatra Neamț.

Luni seara, Cătălina H. împreună cu logodnicul din Piatra Neamț, au mers la o petrecere la cineva din sat, de unde, din cauza consumului de alcool, s-au întors certându-se. Vecinii spun că s-au certat până târziu în noapte. Se pare că la un moment dat, atât bătrânul cât și fiica acestuia i-ar fi cerut bărbatului să părăsească locuința, întrucât nu mai suportă tensiunea și certurile pe care le tot provoca în ultimele zile.

Bărbatul din județul Neamț s-a enervat, a pus mâna pe un topor și l-a lovit mortal pe bătrânul în vârstă de 85 de ani, după care a lovit-o și pe Cătălina H. După ce i-a văzut la pământ, individul s-a urcat în mașină și a fugit din sat. A sunat însă la cei la care fuseseră la petrecere ca să-i anunțe grozăvia: „Mergeți acolo să vedeți ce am făcut!”.

„Era un om gospodar, la locul lui, a muncit toată viața. Era cumsecade, tot timpul a fost un ajutor pentru toți oamenii din sat. Este crunt ce i s-a întâmplat”, a precizat pentru Realitatea de Vaslui, primarul comunei Hoceni – Vasile Țabără.

Polițiștii fac cercetări în cauză fiind deschis un dosar pentru omor calificat și tentativă de omor. În funcție de evoluția stării de sănătate a femeii de 40 de ani, încadrarea poate suferi modificări, bărbatul riscând detenția pe viață.

Suspectul s-a predat polițiștilor din Neamț. El va fi adus la Vaslui pentru audieri și proces.

Articolul precedentBârlad. Începe dezinsecția pentru țânțari, muște și căpușe
Articolul următorViolator arestat după 6 luni de la comiterea faptei