Vasluiul se confruntă cu o criză a forței de muncă, iar din acest motiv marile proiecte întârzie să fie finalizate.

”Primăria Vaslui are în implementare două mari proiecte, Bazarul, unde lucrează o firmă din Cluj, şi reabilitarea sistemului de apă şi canalizare, cu o firmă din Timişoara. Când au venit prima dată la Vaslui, reprezentanţii celor două firme mi-au cerut forţă de muncă înainte chiar de a da Bună ziua! De unde să le dau, dacă nici noi nu avem, aici nu mai există!a spus primarul Vasile Pavăl.

Acesta le-a cerut angajatorilor din construcții să facă eforturi pentru a-i păstra pe muncitori acasă: ”Să le oferim un trai decent şi condiţii bune de viaţă şi muncă. Am auzit oameni de afaceri care spun că vor aduce forţă de muncă din Vietnam, din Pakistan… Treaba lor, asta înseamnă însă şi lipsă de responsabilitate şi de preocupare pentru rezolvarea acestei probleme, care, mai devreme sau mai târziu, ne loveşte pe toţi, indiferent de domeniul în care activăm”.

Edilul a luat legătura cu Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru a discuta planul de şcolarizare aferent învăţământului liceal şi tehnic, astfel încât să fie acoperite profesiile deficitare.

”Am discutat, la întâlnirile din cadrul Asociaţiei Municipiilor, cu miniştrii cu responsabilităţi în această privinţă, cu cel al Muncii, al Educaţiei, al Finanţelor. Totuşi, nu puteţi lăsa doar pe baza statului pregătirea profesională a forţei de muncă. Firmele din restul ţării organizează cursuri proprii de calificare, există un program de ucenicie la locul de muncă. Şi, în plus, nu te poţi aştepta ca un muncitor bine calificat să accepte salariu minim”, a conchis Vasile Pavăl.

Articolul precedentClubul de Ciclism Vaslui participă la Orheiul Vechi XCM 2019
Articolul următorVama și Taxi vin la Open Camp 2019