Autoritățile din Ungaria au informat Poliția de Frontieră Română cu privire la faptul că cetățenii UE care doresc să tranziteze teritoriul statului vecin spre ţări din vestul Europei o pot face doar pe anumite culoare de tranzit.

Totodată, autoritățile ungare au anunţat faptul că începând cu data de 1 septembrie 2020, cetăţenii străini nu pot intra în Ungaria în scop de şedere, cu excepţia situaţiilor care fac obiectul unor derogări. Pentru mai multe informaţii poate fi consultat site-ul Ministerului Afacerilor Externe http://www.mae.ro/node/51934.

Pentru tranzitarea Ungariei NU este necesar test COVID-19.

Cu privire la tranzit, autoritățile ungare au precizat că acesta este permis, în următoarele condiții:

  • durata tranzitului să nu depășească 24 de ore;
  • persoanele să nu prezinte simptome specifice infecției cu COVID-19
  • persoanele în tranzit să prezinte un document din care să rezulte fără echivoc scopul deplasării şi ţara de destinaţie, respectiv să aibă asigurată intrarea pe teritoriul statului vecin Ungariei, aflat pe ruta de tranzit către ţara de destinaţie.

Tranzitul se va efectua doar pe traseele desemnate şi publicate pe pagina web a poliţiei ungare (a se vedea mai jos), fiind indicate în mod explicit locurile de oprire/odihnă.

(http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo?field_hat_rszakasz_value=rom%C3%A1n+hat%C3%A1rszakasz).

Articolul precedentDovada zdrobitoare care îl înfundă pe Ponta. Anca Alexandrescu a prezentat plicul primit de la fostul premier pentru a bloca o anchetă penală – LIVE
Articolul următorCum minte Ponta despre datoriile Realitatea. Anca Alexandrescu: Ponta știe exact cine le-a făcut!