Românii pot investi online, din 8 decembrie a.c., în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1, 3 și 5 ani și dobânzi anuale de 4,25%, 4,75% și 5,10%.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • online până pe 19 decembrie, inclusiv;
  • de la unitãțile Trezoreriei Statului până pe 20 decembrie 2021;
  • prin Compania Națională Poșta Română până pe 17 decembrie 2021, pentru mediul urban și 16 decembrie 2021, pentru mediul rural.

Persoanele fizice interesate să cumpere online titluri de stat TEZAUR trebuie să se înregistreze în Spațiul Privat Virtual (SPV) și pot consulta Ghidul Tezaur ONLINE.

De asemenea, persoanele fizice înregistrate în SPV pot realiza urmãtoarele operațiuni privind titlurile de stat TEZAUR lansate prin intermediul unitãților Trezoreriei Statului:

  • să deschidă contul de subscriere pe numele investitorului la o unitate a trezoreriei selectată. Contul este necesar pentru a putea subscrie titluri de stat în cadrul perioadei de subscriere și pentru a primi dobânda anualã și valoarea nominalã la scadență;
  • să subscrie titluri de stat TEZAUR, în perioada de subscriere, prin intermediul contului de subscriere deschis la unitatea Trezoreriei Statului pe numele investitorului, cu excepția ultimei zile din perioada de subscriere stabilitã prin prospectul de emisiune;
  • să vireze din contul de subscriere al investitorului cãtre un cont bancar deschis pe numele acestuia sau cãtre un alt cont de subscriere al aceluiași investitor deschis la o altã unitate a Trezoreriei Statului.

Detalii privind înregistrarea în SPV sunt disponibile pe site-ul Ministerului Finanțelor sau pe portalul ANAF

Articolul precedentAnamaria Prodan, dezvăluiri INCENDIARE în emisiunea lui Laurențiu Botin, „100%”
Articolul următorMinisterul Finanțelor stabilește regularitatea dialogului cu mediul de afaceri