Portbagajele maşinilor au o constantă: de foarte multe ori sunt neîncăpătoare. Motivele sunt diverse, începând de la constructorii auto care sacrifică spaţiul interior pentru calcule tehnice precum aerodinamica, până la lucrurile pe care le plimbi tot timpul cu maşina, „în caz că…”. Oricum ar fi, volumul portbagajului rămâne acelaşi. De felul cum le organizezi depinde ocuparea eficientă a întregului spaţiu.

Protejează mocheta şi caroseria

Portbagajul maşinii tale este amenajat asemenea habitaclului, cu mochetă ce acoperă caroseria. Spre deosebire de mocheta din interior, care este protejată de preşurile textile sau din cauciuc, aceasta este mult mai expusă deteriorării. În portbagaj poţi ţine scule, cumpărături mai mici sau mai mari, obiecte murdare care intră în contact direct cu mocheta. În plus, în cazul vărsării accidentale a unor lichide cu efect coroziv, rişti degradarea tablei de dedesubt, deoarece mocheta nu este impermeabilă. Toate acestea pot fi prevenite dacă îţi comanzi o tăviţă de portbagaj pe ptc-auto.ro, care se pliază perfect pe forma caroseriei, în funcţie de modelul maşinii tale.

Cum arată portbagajul tău?

Utilitatea unui organizator pentru portbagaj nu depinde de volumul ocupat. O tăviţă de portbagaj este la fel de utilă şi dacă umbli cu maşina încărcată în permanenţă, şi dacă faci doar cumpărături ocazionale. Fiind din cauciuc, tava are o aderenţă foarte bună și previne răsturnarea obiectelor voluminoase. Dacă adaugi şi o plasă de acoperire a bagajelor, pe care cei mai mulţi producători auto o oferă din fabrică, te vei bucura de cumpărături ajunse în siguranţă acasă, indiferent de număr, volum şi condiţii de trafic. Atunci când portbagajul maşinii este folosit drept depozit pe roţi pentru diferite servicii pe care le prestezi, instrumentele folosite trebuie să fie tot timpul la îndemână. Un astfel de accesoriu te ajută să organizezi mai uşor obiectele transportate, aranjându-le pe diferite categorii. Aderenţa materialului ajută la prevenirea răsturnării obiectelor în întreg portbagajul şi a deteriorării acestora.

Produse pentru animalele de companie

Acest accesoriu nu trebuie să lipsească din portbagajul unui iubitor de animale de companie. Dacă pleci la un drum mai lung şi doreşti să fii însoţit de câinele sau pisica familiei, îţi poţi păstra portbagajul curat folosind o tăviţă specială pentru astfel de ocazii. Materialele căptuşite şi groase asigură confort prietenului tău necuvântător, în timp ce mocheta maşinii rămâne intactă. Acestea sunt confecţionate din textile impermeabile, făcând imposibilă trecerea umezelii, a mizeriei, a noroiului sau a urmelor de păr lăsate de animale. În plus, pot fi curăţate foarte uşor cu jet de apă, iar după o uscare la lumina soarelui sunt din nou gata de utilizare. Unele tăvi se pot extinde dincolo de portbagaj, prin plierea banchetei din spate, oferind animalelor de companie răsfăţul unui spaţiu extins.

Pe lângă faptul că protejează mocheta originală a maşinii şi tabla caroseriei, tăvile speciale pentru portbagaj sunt complementare cu cele mai multe sisteme de depozitare. Astfel, în părţile laterale sau în interiorul tăvii poţi aşeza diferite sisteme de depozitare, cu sistem de prindere pe peretele banchetei din spate sau în pereţii laterali, sau cu priză aderentă pe tavă. Aceste modele sunt pliabile, foarte utile pentru bagajele mici, deoarece le ridici numai când ai nevoie, iar în restul timpului ocupă doar o mică suprafaţă. Dacă alegi un sistem de depozitare pe care-l foloseşti în permanenţă, caută să aibă baza din material cauciucat, astfel încât să rămână imobilizat în contact cu tăviţa pentru portbagaj. În funcţie de nevoile cotidiene poţi alege numărul de compartimente şi dispunerea lor, pentru a fi cât mai încăpător şi util.

Articolul precedentBilanț COVID-19: 1.309 cazuri noi și 41 de decese. VEZI SITUAȚIA PE JUDEȚE
Articolul următorEDITORIAL Mădălina Dobrovolschi: Idioții și politica