Marți, 10 ianuarie, la Primăria Bârlad a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare, modernizare și extindere a clădirii, situată pe strada Nicolae Tonitza, imobil aflat în paragină de foarte mulți ani.

”În urmă cu o lună, când am anunțat că am semnat autorizația de construire pentru reabilitarea vechii săli de sport a orașului, m-am bucurat de feedback-ul extraordinar pe care l-am primit din partea bârlădenilor în legătură cu acest proiect. Știam că este o investiție așteptată, dar entuziasmul cu care a fost salutată a depășit ceea ce ne-am imaginat noi despre dorința oamenilor de a revedea în funcțiune bătrâna sală de sport a orașului. S-a reconfirmat, atât prin mesajele de pe paginile de socializare ale primăriei, cât și în urma interacțiunilor din teren, că acest obiectiv se află în amintirile multor bârlădeni care și-au colorat copilăria sau tinerețea cu momente minunate în cadrul activităților sportive derulate aici. Asta ne motivează și mai mult în a accesa orice program este posibil pentru încurajarea și susținerea activităților de recreere, sport și orice înseamnă petrecerea de calitate a timpului liber ”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Proiectul privind reabilitarea sălii de sport are o valoare de peste 10,8 milioane lei (fără TVA).

Clădirea va fi extinsă cu 624 mp, la final rezultând o amprentă la sol de 1.348 mp, și va fi formată, ca și acum, din parter și etaj. Terenul de joc va avea dimensiunea de 20 x 40 mp (în loc de 15×29 mp).

Vor fi amenajate 184 de locuri pentru spectatori (180 la etaj și 4 la parter, pentru persoanele cu dizabilități). Vor fi amenajate, grupuri sanitare, săli de duș, cabinete medicale, vestiare.

Termenul de execuție este de 12 luni de la începerea efectivă a lucrărilor.

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentBârlad. Un copil de 1 an și 9 luni a rămas blocat în casă. A fost nevoie de intervenția pompierilor pentru a deschide ușa. VIDEO
Articolul următorDe ce e bine să mâncăm linte. Cine are interzis la acest aliment