Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetăţenie română și R. Moldova, care conducea un ansamblu de vehicule deşi permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea dreptul.

În data de 23 octombrie  a.c., în jurul orei 11.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa/ I.T.P.F. Iași, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, Serghei O., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 47 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz şi o remorcă, înmatriculat în Italia, respectiv, R. Moldova.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au constatat că Serghei O. este posesor de permis de conducere valabil doar pentru categoriile „ B și C”, iar pentru a putea conduce ansamblul de vehicule în cauză îi este necesară și categoria „BE”.

Cu privire la cele constatate Serghei O. a declarat că a condus ansamblul de vehicule pe drumurile publice din România până la controlul de frontieră deși avea cunoștință despre faptul că permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea dreptul.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Articolul precedentVasluieni prezenți la cea mai mare cupă europeană de Taekwon-do
Articolul următorProfesia militară promovată în școlile vasluiene