Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi efectuează cercetări în privinţa unui cetăţean român care a fost depistat conducând un ansamblu rutier, deşi permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea acest drept.

În ziua de 3 octombrie a.c., în jurul orei 13.00, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi – I.T.P.F. Iași a oprit pentru control, pe raza localității de frontieră Drânceni, un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz şi o remorcă, ambele înmatriculate în R. Moldova. Acesta era condus de cetățeanul român S.E., în vârstă de 35 de ani.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii au constatat că S.E. nu deţine permis de conducere valabil pentru categoria „E”, necesar pentru a putea conduce ansamblul rutier în cauză.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Articolul precedentHuși: Mașină de poliție izbită în plin de un autoturism intrat pe constrasens
Articolul următorTâlhari reținuți de polițiștii vasluieni