Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit ascunsă asupra unui cetățean din R. Moldova o carte de identitate falsă, care urma să fie folosită în Germania.

În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-a prezentat pentru a intra în ţară, pasager într-un microbuz, care face curse regulate între R. Moldova şi Germania, cetățeanul din R. Moldova Dumitru C., în vârstă de 19 ani.

”La controlul de frontieră, în momentul solicitării documentelor de identitate colegii noștri au descoperit asupra bărbatului, ascunsă și nedeclarată, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care era imprimată fotografia acestuia. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză este fals. Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră prin intermediul unui conațional, ale cărui date nu le cunoaște și că urma să folosească documentul în Germania, pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă”, a declarat Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Articolul precedentA murit centenara Zăpodeniului!
Articolul următorMaiorul Marian Panfil, decorat cu Emblema de Onoare