Dirijorul Rapsodiei Vasluiului, Cristian Năstase, a ținut să marcheze împlinirea a 50 de ani de viață, printr-un spectacol folcloric aniversar, la Sala Sporturilor.

Evenimentul s-a bucurat de prezența a sute de vasluieni, care a umplut polivalenta.

Alături de maestru s-au mai aflat Ansamblul artistic “Ciprian Porumbescu” din Suceava, dirijor Viorel Leancă și coregraf George Palaniuc, Orchestra de muzică populară “Rapsozii Botoșanilor”, dirijor Ciprian Potoroacă, și Ansamblul de dansuri “Hora Vasluiului”, coregraf Virginel Solomon.

Cristian Năstase a avut parte și de o serie de surprize: Primăria Vaslui și Centrul Creației Populare au ținut să-i confere dirijorului câte o plachetă aniversară, ca un semn de prețuire pentru ceea ce face pe tărâm artistic, în acest an maestrul împlinind 35 de ani de activitate artistică.

”Vă mulțumesc din suflet dragi vasluieni, mulțumesc enorm pentru tot Primăriei Vaslui și Consiliului Local, mulțumesc enorm domnului primar, Vasile Pavăl, mulțumesc enorm colegilor mei de la Rapsodia Vasluiului, ansamblului de dansuri Hora Vasluiului, minunaților artiști de la ansamblul ”Ciprian Porumbescu” din Suceava și orchestrei ”Rapsozii Botoșanilor”, pentru minunatul concert aniversar oferit la împlinirea vârstei de 50 de ani! Multumesc Bunului Dumnezeu pentru tot….ieri mi-a arătat din nou că sunt un om iubit de Dumnezeu și de oameni!”, a postat Cristian Năstase pe rețelele de socializare.

Dirijorul se bucură de o popularitate imensă în țară, evoluând în fața tuturor președinţilor României de după Revoluție, dar și pentru regele Mihai I.

Totuși o altă personalitate i-a rămas cel mai bine întipărită în memorie: ”În 1997 am fost invitați să cântăm în Irak, la Bagdad. Seara, când a început spectacolul mi-am dat seama că în sală sunt foarte mulți oficiali irakieni și l-am remarcat printre ei pe Saddam Hussein“.

Articolul precedentVasluianul atacat de mistreț era gonaș la o partidă de vânătoare
Articolul următorBârlad. Conferință dedicată lui Ion Hobana