Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Albiţa, respectiv Sculeni, au descoperit asupra a patru persoane, o carte de identitate și trei permise de conducere, toate false.

 

În data de 27 iunie a.c., în jurul orei 19.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, conducând un autoturism înmatriculat în Germania, B.A. cu cetăţenie română şi moldovenească, în vârstă de 33 de ani.

 

În Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, conducând un autoturism înmatriculat în Italia, V.G., în vârstă de 43 de ani şi S.I., în vârstă de 31 de ani, conducând un autoturism înmatriculat în Polonia, ambii cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească.

 

La controlul de frontieră, s-a constatat faptul că cei trei bărbaţi posedă fiecare câte un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Cehia, Italia, respectiv Polonia, care, în urma verificărilor specifice efectuate, s-au dovedit a fi false, întrucât nu îndeplineau condițiile de formă şi fond ale unora autentice. 

 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, în cazul lui B.A,  fals material în înscrisuri oficiale, în cazul lui V.G.  şi conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, în cazul lui  S.I. 

 

În data de 25 iunie a.c., în jurul orei 22.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pentru a intra în România, ca pasageră într-un autotursim, M.L. cu cetățenie moldovenească, în vârstă de 47 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei, ocazie cu care poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunsă în bagajele femeii, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române. 

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals.  

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale. Totodată, în conformitate cu prevederile art. 8, alin. 1, lit. a din O.U.G.194/2002 privind regimul străinilor în România coroborat cu Regulamentul CE 399/2016, a fost dispusă măsura de nepermiterea intrării în România.

Articolul precedentMinisterul Tineretului şi Sportului: Meciuri cu stadioane pline de la 1 iulie
Articolul următorOra 18, Culisele statului paralel. Cine a furat datele românilor? De ce se inundă România în fiecare an