Doi copii din Vaslui au fost în pericol de înec pe râul Bârlad. Forțe impresionante de la Detașamentul de pompieri Vaslui, Serviciul de Ambulanță și Inspectoratul de Jandarmi Județean au intervenit pentru salvarea micuților, care se aflau la circa 700 m în aval de podul CET de peste râul Bârlad.

La fața locului, echipajele de intervenție au găsit doi copii care au fost în pericol să se înece, dar care au fuseseră deja scoși din râu de către alți doi minori în vârstă de aproximativ 15 ani. Copiii căzuți în râul Bârlad erau doi frați cu vârste cuprinse de 7 respectiv 9 ani.
Băiatul de 7 ani a căzut de pe malul abrupt al râului, s-a lovit la cap, după care s-a rostogolit și a ajuns cu fața în jos în apa. Fratele său a încercat să îl salveze, dar a fost cât pe ce să se înece, neștiind să înoate.
În sprijinul celor doi frați au intervenit alți doi minori, cu vârste de 15, 16 ani. Aceștia i-au scos din apă și au sunat la numărul unic pentru situații de urgență, 112.
Echipajul TIM nu a putut ajunge cu ambulanța lângă copiii aflați în pericol, deoarece digul de protecție al râului era blocat de trei piloni, astfel că s-au deplasat circa 700 metri cu tot echipamentul necesar.
Copilul de 7 ani era în stare de semiconștiență, iar cel de 9 ani era conștient, dar voma.
Cei doi frați au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Vaslui, iar după investigațiile preliminare, minorul în vârstă de 9 ani a fost internat la secția Pediatrie, iar cel de 7 ani a fost stabilizat în Unitatea de Primiri Urgențe. Acum se fac pregătiri pentru că minorul în vârstă de 7 ani sa fie transferat cu elicopterul SMURD la o unitate medicală din municipiul Iași.
Articolul precedentBârlad: o fetiță de 3 ani, mușcată de față de un câine
Articolul următorHandbalistul Sebastian Polocoșer a zis DA în fața ofițerului de stare civilă