Doi tineri, ambii în vârstă de 23 de ani, din comuna Zorleni, au fost arestați după ce sâmbătă noaptea spre duminică, au bătut un român într-o stație de metrou din Londra. În urma conflictului, românul – în vârstă de 20 de ani, a murit.

Florin Pitic (20 de ani) din localitatea Vicovu de Sus, județul Suceava, tocmai se întorcea însoțit de un prieten dintr-un club românesc din Londra, când a fost abordat de doi tineri – Ciprian Mandachi și Alin Mihai (ambii de 23 de ani) din comuna Zorleni, județul Vaslui și a fost luat la bătaie, pe motiv că era din aceeași localitate cu un individ cu care cei din urmă avuseseră un conflict în club.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 00:30, în stația de metrou Queensbury, renumită în comunitatea românească pentru numărul mare de români care o tranzitează.

Cei doi agresori din Zorleni, o localitate de lângă Bârlad, l-au lovit pe Florin Pitic iar acesta în urma unei lovituri primite în zona feței s-a dezechilibrat și a căzut cu capul de terasamentul dur al stației de metrou. Imediat, cei doi bătăuși din Zorleni au fugit.

Martorii au chemat ambulanța, însă în ciuda eforturilor medicilor londonezi, Florin Pitic a decedat la spital.

Ciprian M. și Alin M. s-au predat luni dimineață autorităților engleze, fiind reținuți și acuzați de omor calificat.

Florin Pitic, suceveanul mort în urma conflictului, provine dintr-o familie numeroasă, cu 13 frați, din localitatea Vicovu de Sus. Doi dintre frații săi, au murit în anii trecuți în Germania, tot în urma unor incidente nefericite, unul a murit înecat, iar un altul într-un accident rutier.

Articolul precedentPrefectul Vasluiului, ales secretar general al Asociației Prefecților și Subprefecților din România
Articolul următorPrimarul Bârladului se alătură protestului de pe 15 martie