Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni au depistat doi bărbaţi în timp ce desfăşurau activităţi de pescuit comercial. Cu ajutorul unei unelte interzise de lege, cei doi vasluieni au capturat 432 peşti puiet, sub dimensiunile minime legale.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni care supravegheau frontiera de stat a României au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Berezeni, într-o revărsare a râului Prut, la baza digului de protecţie, două persoane care pescuiau cu o unealtă de pescuit comercial, tip prostovol.

În urma legitimării celor două persoane, poliţiştii de frontieră au stabilit că acestea sunt doi cetăţeni români, în vârstă de 36, respectiv 40 de ani, ambii domiciliaţi în judeţul Vaslui.

La cercetări, bărbaţii au declarat faptul că prostovolul în cauză, cu înălţimea de 1,65 metri, având ochiul plasei de 3×3 cm şi aria de 3,30 metri, aparţine unuia dintre ei şi a fost folosit de mai multe ori pentru a prinde peşte sub dimensiunile minime legale.

”Totodată, colegii noştri au mai stabilit faptul că bărbaţii nu deţineau permise de pescuit sportiv şi nici nu aveau autorizaţie sau licenţă de pescuit comercial sau sportiv. Colegii noştri au ridicat unealta de pescuit, în vederea confiscării, au redat mediului natural, respectiv râul Prut, peştele capturat de cei doi bărbaţi. În prezent se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit şi deţinere sau folosire la pescuit de către persoanele neautorizate a prostovoalelor faţă de unul dintre bărbați şi complicitate la infracţiunea de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit şi complicitate la infracţiunea de folosire la pescuit de către persoanele neautorizate a prostovoalelor faţă de cel de-al doilea bărbat”, au spus reprezentanții Poliției de Frontieră.

Articolul precedentTârg de antichități, în week-end, la Vaslui
Articolul următorREȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU INFRACȚIUNI RUTIERE