Duminică, 3 mai, 57 de polițiști din structurile de poliție rutieră și ordine publică ale Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au acționat, pe raza județului Vaslui, pentru creșterea siguranței traficului rutier pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere.

În cadrul activităților au fost verificate peste 520 de vehicule și legitimate peste 560 de persoane.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 341 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 260.000 lei. Dintre acestea, un număr de 246 au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice), cele mai numeroase abateri fiind cele privind nerespectarea regimului legal de viteză (157).

De asemenea, au fost reținute 21 de permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare (lipsă inspecție tehnică periodică și constatare defecțiuni tehnice).

Principala cauză care a condus la reținerea permiselor de conducere a fost  cea legată de nerespectarea regimului legal de viteză (20), viteza înregistrată depașind cu peste 50 km/h limita legală admisă pe respectivele sectoare de drum.

Articolul precedentInformare de presă privind situația COVID-19 în județul Vaslui
Articolul următorO casă din Pogonești, cuprinsă de flăcări de trei ori în două săptămâni!