În cadrul galei Topul Județean al Firmelor, au fost premiaţi o serie de elevi olimpici vasluieni, care au obţinut rezultate deosebite la concursurile şcolare.

Printre elevii premiați s-a regăsit și Irina-Demetra Şușnea, șefă de promoție a Colegiului Național “Gheorghe Roșca Codreanu” în 2018, calificată la Olimpiada Internațională de limba rusă de la Moscova din anul școlar precedent. De la această competiție de elită, Irina-Demetra Şușnea s-a întors cu o mențiune, aceasta în condițiile în care singura modalitate de a studia limba lui Tolstoi și Pușkin a fost în cadrul Clubului de limba rusă, inițiativă a Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, care a intrat deja în 2018 în al patrulea an de existență.

”Evenimentul din 9 noiembrie, 2018 a fost surpriză, onoare și bucurie pentru noi! Inteligența elevei și efortul Clubului de limba rusă au fost răsplătite! Ne-am simțit onorate să fim în topul județean al firmelor Vaslui, mai ales că  și în 2016, Paul-Alexandru Răileanu a participat la Moscova la olimpiada internațională de limba rusă!  Paul și Irina sunt pentru mine APOGEUL carierei! Fără ei n-aș fi gustat din roadele  APOGEULUI!  Un rol important în tot acest drum l-au avut d-na inspector general, Gabriela Plăcintă, pasionată de cultura și civilizația rusă și d-l  inspector de limbi moderne, Alexandru Mîță, cel care mi-a propus acest proiect: „CLUBUL DE LIMBA RUSĂ” Diseminarea este realizată de cei mai destoinici membri ai clubului: Jidănașu  Elena, Caliniuc Maria, Timon Elena și bineînțeles cei mai mici (5-14 ani)! Ei ne motivează să continăm!”, a declarat Eugenia Crețanu, profesoara care se ocupă de predarea limbii ruse în județul Vaslui.

Tot în cadrul Topului Firmelor, Colegiul Național ”Cuza Vodă” Huși a primit o plachetă de excelență cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la înființar.

GALERIE FOTO

Articolul precedentCopiii din Valea Grecului sprijiniți de PS Ignatie
Articolul următorSONDAJ Partidul Realitatea. Românii vor un preşedinte nou. Încrederea în politicieni se prăbuşeşte