5 elevi de la Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui au participat la activitatea transnațională de învățare/predare/formare cu titlul ”Get in shape for Europe … in Italy” găzduită de .I.S. E. Majorana-A. Cascino din Piazza Armerina, Sicilia, Italia.

Circa 30 de elevi din România, Bulgaria, Grecia, Italia și Polonia au participat la lecții, prezentări și dezbateri despre istoria, valorile și principiile europene, au discutat despre interculturalitate, migrație și nediscriminare, au explorat diverse aspecte din cultura și civilizația țărilor partenere (prin sesiunile de lucru ”Țara mea”, ”Orașul meu”, ”Dansuri europene”, ”Cântece italiene celebre” și vizite de studiu), și-au testat cunoștințele despre cultura și civilizația tuturor statelor membre la un concurs la care a fost utilizată aplicația Kahoot, au lucrat în echipe mixte pentru a realiza prezentări Power Point despre consecințele migrațiilor din Europa.

Foarte interesante și apreciate de elevi au fost activitățile de socializare și intercunoaștere la care au participat și imigranți africani de la Asociația ”Don Bosco 2000”, filiala din Piazza Armerina.

Elevii participanți și-a îmbunătățit cunoștințele despre Uniunea Europeană, despre cultura și civilizația țărilor partenere, și-au dezvoltat competențele sociale și interculturale, competențele de comunicare în limba engleză și se simt mai încrezători și mai motivați să se implice în activitățile programului ERASMUS+.

Activitatea transnațională de învățare/predare/formare cu titlul ”Get in shape for Europe … in Italy” a fost organizată în cadrul proiectului de schimb interșcolar ”Get in shape for Europe!” (GISE) pe care Liceul ”Ștefan Procopiu” îl coordonează în anii 2018-2020 în colaborare cu școli din Italia, Grecia, Polonia și Bulgaria. Proiectul GISE este finanțat de Comisia Europeană prin Programul ERASMUS+.

Articolul precedentEcologia a atras sute de elevi la Școala ”Alexandra Nechita”
Articolul următorEtapă cu multe goluri la liga 4 Vaslui