În perioada 6-8 septembrie 2019 trei elevi din Municipiul Vaslui, de la Liceul “Ştefan Procopiu” Vaslui, de la Şcoala Gimnazială “Constantin Parfene” Vaslui şi de la Şcoala Gimnazială “Elena Cuza Vaslui” au participat şi obţinut locul I la Concursul Naţional de Ştiinţă şi Inginerie pentru Elevi RoSEF, editia a X-a, de la Suceava.

Fericiţii elevi sunt Croitorul Răzvan Gabriel, Chiriţescu Denis şi  Botezatu Daria-Maria care au activat în anul şcolar 2018-2019 la Centrul de Excelenţă, din zona Vaslui, sub îndrumarea profesorilor Leonaş Dumitraşcu de la Liceul “Stefan Procopiu” Vaslui şi Irina Dumitraşcu de la Colegiul Economic “Anghel Rugină” Vaslui (I.Ş.J. Vaslui).

Acest concurs naţional se desfăşoară, de peste 10 ani, în centrul universitar de la Suceava care este promotorul celor mai interesante proiecte de ştiinţă ale elevilor din România şi centrul în care se pregăteşte participarea loturilor Romaniei la şi după standardele competiţiilor internationale.

Concursul Naţional de Ştiinţă şi Inginerie pentru Elevi RoSEF a fost organizat, ca în fiecare an, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Societatea Ştiintifică Cygnus – Centrul UNESCO, MILSET Romania, cu sprijinul Revistei Ştiinţă şi Tehnică şi al Federaţiei Române a Cluburilor şi Centrelor UNESCO. Manifestarea a beneficiat şi de sustinerea Primariei Municipiului Suceava, a Consiliului Local Suceava şi a Consiliului Judeţean Suceava.

Premiul I ne onorează odată în plus dacă avem în vedere faptul că preşedintele juriului a fost jurnalistul şi scriitorul Alexandru Mironov, Doctor Honoris Causa al Universităţii sucevene şi că din juriul competiţiei au mai făcut parte jurnalişti de ştiinţă, cercetători, inventatori, prorectorul şi prodecanul facultăţii din Suceava.

Multumim conducerilor unităţilor de învăţământ de la care provin elevii şi părinţilor care au susţinut această participare, deoare competiţia face parte din Calendarul concursurilor Ministerului Educaţiei Naţionale, fără finanţare, dar cu fază internaţională.

Articolul precedent1.200 de copii din județ primesc ghiozdane de la Episcopia Hușilor
Articolul următorSe cunosc câștigătorii de la concursul de pictură din cadrul Târgului Meșterilor Populari