Ziua Naţională a României a fost sărbătorită în avans de elevii Liceului ”Emil Racoviță” Vaslui. Aceştia au realizat o uriaşă hartă a României, conturată cu trupurile lor, iar în mijloc au format cifra 100, colorată cu însemnele naționale și ia tradițională.

Elevii și profesorii Liceului ”Emil Racoviță” (LER) Vaslui au marcat și anul acesta cum se cuvine Ziua Națională a României. Au făcut-o în avans, printr-o activitate realizată pe 28 noiembrie.

Liceenii s-au strâns în curtea unităţii de învăţământ şi au format harta României, iar în mijloc au creionat din trupurile lor cifra 100, în culorile roșu, galben și albastră.

La punerea în practică a coregrafiei şi-au dat concursul toți elevii liceului, care au cântat Imnul Național alături de cadrele didactice.

”În cinstea Zilei Naționale profesorii împreună cu elevii noștri am promovat portul tradițional prin purtarea iei românești, dorind astfel să subliniem faptul că spiritul patriotic este strâns legat de glia străbună. Am încercat să organizăm activități cât mai spectaculoase pentru a marca această zi istorică importantă pentru neamul românesc”, a spus Daniel Hulubei, directorul LER Vaslui.

În sala de sport au fost organizate un concurs cu tematică patriotică și o serie de momente artistice.

Activitățile dedicate Zilei Naționale vor continua joi, 29 noiembrie, cu vizionări de filme, dezbateri pe teme patriotice și momente artistice, menite să familiarizeze elevii cu ceea ce înseamnă evenimentul pe care îl marcăm în aceste zile de sărbătoare: Centenarul Marii Uniri.

GALERIE FOTO

Articolul precedentMESAJUL PREFECTULUI DE ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI
Articolul următorBârlădean mort într-un accident rutier produs la intrarea în oraș – FOTO