Gabriela Plăcintă, inspector general ISJ Vaslui

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vaslui a propus ca, în acest an,, Ziua Națională să fie marcată într-un mod inedit.

Astfel, pe 29 noiembrie, elevii şi cadrele didactice din toate unitățile de învățământ se vor îmbracă în costume tradiţionale româneşti sau vor purta un obiect vestimentar care face parte din portul popular.

Momentul face parte din seria manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri.

„Pentru noi, anul acesta este unul excepţional, ca pentru toţi românii. Noi, dascălii, pentru că suntem cei care educă generaţii, am considerat că avem datoria să trăim cu totul altfel, la maximă intensitate aceste momente. Am conceput o strategie de activităţi care a inclus peste 1.000 de evenimente. În momentul în care am anunţat acest număr, foarte multe persoane au fost mirate şi probabil s-au întrebat dacă o să le punem în practică. Şcolile s-au mobilizat în mod exemplar şi au organizat tot felul de evenimente dedicate Centenarului, de la simpozioane, activităţi artistice, competiţii sportive, concursuri şcolare până la faptul că în fiecare zi în şcoli s-a cântat Imnul Naţional”, a spus Gabriela Plăcintă, inspectorul general al ISJ Vaslui.

Totodată, în parteneriat cu Direcţia Silvică Vaslui, în şcolile din judeţ vor fi plantaţi puieţi de stejar.

Articolul precedentVasluian reținut la intrarea în țară, în baza unui mandat european de arestare
Articolul următorISJ Vaslui va marca 50 de ani de la înființare