Aproape un milion de absenţe au fost înregistrate în şcolile vasluiene în anul şcolar 2017-2018.

Potrivit statisticilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), mai bine de jumătate din absenţe au fost înregistrate la ciclul liceal. Astfel, în anul şcolar trecut, liceenii au strâns 594.320 de absenţe.

Liceele cu cele mai multe absenţe sunt “Ştefan Procopiu” Vaslui, “Ion Mincu” Vaslui şi “Alexandru Ioan Cuza” Bârlad.
Urmează elevii de gimnaziu, cu 312.258 de absenţe, cele mai multe fiind bifate la şcolile din Băceşti, Voineşti şi Ghergheşti.
Se chiuleşte şi la ciclul primar, unde au fost înregistrate peste 54.312 absenţe.

Şcoala Băceşti şi Liceul “Ghenuţă Coman” Murgeni sunt lideri în top.

Aceste unități școlare ocupă topurile rușinii de ani buni, fără ca directorii să ia măsuri de reducere a absenteismului în rândul elevilor.

“Le-am cerut directorilor de şcoli să înfiinţeze câte o comisie de combatere a absenteismului, care să aibă atribuţii clare, de la monitorizarea săptămânală a absenţelor, până la aplicarea corectă a sancţiunilor prevăzute în regulament sau stabilirea altor măsuri pentru fiecare situaţie constatată. Să fie purtate discuţii individuale cu elevii şi părinţii pentru stabilirea cauzelor care au condus la absentare, să deruleze proiecte locale privind abandonul şcolar, precum şi activităţi extraşcolare pentru atragerea elevilor”, a declarat Gabriela Plăcintă, inspectorul general al ISJ Vaslui.

Articolul precedentLista localităților unde va fi întreruptă energia electrică în perioada 6 – 9 noiembrie
Articolul următorCSM Vaslui: 6 din 6!